Historie

Den i dag eksisterende Jersie Håndboldklub kan føres tilbage til det forrige århundredeskifte – nemlig 1898/99, hvorfra der findes regnskabsbøger. Ældste forhandlingsprotokol går tilbage til torsdag den 7. februar 1901. Fra foreningens begyndelse var en af aktiviteterne skydning. Denne adskiltes fra den øvrige forening den 5. februar 1904. Den 18. januar 1927 nævnes Jersie Gymnastikforening første gang.

På grund af lav aktivitet og dårlig økonomi måtte daværende bestyrelse desværre nedlægge foreningen, hvilket skete den 31. marts 1937. I foråret 1939 var der initiativrige personer, som ønskede at genstarte foreningen. Fornødne møder afholdtes og den 25. februar 1939 der blev der indkaldt til stiftende generalforsamling og nuværende forenings begyndelse var en realitet.

Foreningen har fejret sin 60 års fødselsdag men har – bortset fra en kortere periode fra 1937 til februar 1939 – eksisteret i mere end 100 år.

Kort efter foreningens begyndelse tilmeldtes et herrehold i Roskilde Amts Gymnastikforeningens sommerturnering. Det første Amtsmesterskab blev vundet allerede i 1943. Gennem årene er det blevet til et utal af mesterskaber. Det være sig i Amts-, Sjællands- og Landsmesterskaberne i næsten alle rækker. Pokalskabet i Jersie-hallen taler sit tydelige præg.

I 1997 indgik klubben holdfællesskab med Køge Håndbold Klub. Senere blev dette holdfællesskab udvidet til også at omfatte Rishøj Idræts Forening. Tilsammen dannede de tre klubben “Team Køge bugt”. I 2001 valgte Jersie HK at træde ud af holdfællesskabet, da de sportslige forventninger ikke blev indfriet. Jersie HK fungerer i dag som selvstændig håndboldklub under navnet Jersie HK.